"Astrid, kun jij wat moois ontwerpen wat ik kan dragen als ik yogalessen geef?"

De start van mijn merk met bijzondere kleding voor yogini’s, lyght, was bovenstaande vraag van mijn moeder, Sylvia Mullaart- Bonn. Zij geeft al 45 jaar yogales en kon geen kleding vinden die ze bij haar lessen kon dragen en die zowel vrouwelijk als comfortabel is.

Na verschillende projecten in het onderwijs en achttien jaar als kledingontwerpster in de mode te hebben gewerkt is het tijd om mijn visie op kleding te geven. De vraag van mijn moeder paste daar perfect bij. Zes vrouwen uit haar yogalessen kochten de tuniek die ik had ontworpen en dat bracht mij ertoe om me sinds 2013 steeds meer te focussen op het opzetten van mijn eigen merk.

Kleding is voor mij een uitingsvorm die laat zien hoe je in de wereld staat. Als puber begon ik mijn eigen kleren te ontwerpen en te maken. Na de kunstacademie in Arnhem met succes te hebben afgerond wilde ik voor zoveel mogelijk mensen betaalbare kleding maken, daarom startte ik bij de V&D op de kinderafdeling. Ik vind mijn werk als mode- ontwerpster erg inspirerend. Minder aantrekkelijk vind ik de manier waarop de modewereld met producenten, materialen en inspiratie omgaat. Daarom ben ik zeer gemotiveerd mijn merk op een verantwoorde en duurzame manier vorm te geven. Met respect voor mijn visie, de visie van de vrouwen die ik kan helpen met mijn collectie en het samenwerken met anderen die mijn merk mogelijk maken.

Door de vraag van Sylvia is het eerste ontwerp ontstaan: 

 

Een tuniek die geïnspireerd is op licht en schaduw. De kleurvlakken draaien om het lichaam heen zodat sommige naden vervallen en andere juist opvallend over het lichaam lopen. Hierdoor ontstaat een bijzonder lijnenspel.

lyght is een kledinglijn die oplossingen biedt voor de problemen die gangbare sportkleding voor yoga en andere bewegingsvormen oplevert:

- het is gemaakt van duurzame katoen die geproduceerd is in Turkije, het materiaal heeft een GOTS keurmerk.

- de kleding flatteert en draagt er aan bij dat je je goed voelt, dit komt het effect van je oefeningen ten goede!

- je weet zelf het beste wat je mooi staat, als de ontwerpen van lyght aangepast moeten worden in afmetingen en/of kleur dan doe ik dat graag!

- geen blote rug meer, geen blote benen als je op je rug ligt, lyght biedt ook praktische oplossingen waar je bij het doen van oefeningen tegen aan loopt.

Sylvia en ik werken samen, zij draagt de lyght kleding en deelt de voordelen van lyght  in haar netwerk, ik illustreer haar syllabi. We zijn samen bezig met het opzetten van een serie video's met hormoonyogaoefeningen. Genoeg ideëen dus!

De lyght collectie wordt regelmatig uitgebreid. 
Meldt je daarom aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

© 2013 - 2018 lyght | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel